szerző:
hvg.hu

Próbababákat és plüssmackókat vásároltak Damon Albarnék kérésére – íme, a történet.

A sztorit egy üzletberendezéssel foglalkozó cég egyik képviselője osztotta meg velünk.

"Délután fél hat, csörög a telefon, épp kiléptem az irodából, társam hív, hogy 30 darab kirakati babát akar venni az ügyfél most azonnal. Ott van nála a készpénz, benn ül az autóban, hova menjen? Társam egyedül nem akar senkivel kettesben lenni az irodában ilyenkor már, úgyhogy ha kedves nekem a készpénzes forgalom, és fontosnak tartom cégünk évvégi bevételi mutatóinak kedvező alakulását, akkor forduljak már meg, és jelenlétemmel emeljem az est fényét!", meséli informátorunk, aki hozzáteszi, egy pillanatig azt hitte, tréfálnak velük.

"Oké rendben, kanyar vissza, mindketten az irodában ügyfél sehol, kérdem a társam, mennyire komoly ez a telefon. Azt mondja, összesen 200 ezer forint van az embernél – osztok, szorzok, abból nálunk 30 baba esetleg egy estére bérelhető, jobb esetben 30 lepukkadt babafejet tudunk adni örökbe. Nem kell sokat várni, befut az ügyfél egy kisbusszal, egyedül van, kezében okosmobil, siet, úgyhogy irány a raktár! Tanakodás, ennyi pénzből nem lesz 30 baba, legfeljebb a harmadára elég, szóval kicsit körülnéz, telefonál. Fehér babák kellenek, főleg nők, de ha nem megy jöhetnek a fiúk is. Szóval megegyeztünk, 7 nő és egy szürke férfi lett a vége, hétkor indult az autó, rakodás közben derült ki, hogy másfél óra és kezdődik a koncert."

A babák végül a Gorillaz-koncert díszletelemeiként az Aréna nézőterére kerültek, a színpad mellé.

Megkérdeztük a koncertet szervező Live Nation képviselőjét is.

"Igen, a próbababákat és a plüssmackókat is ők kérték, valamiért kitaláltak 17.15-kor, hogy az nekik kell, eredetileg többet szerettek volna, de kicsiny piacunk még karácsony előtt sincs felkészülve ilyen mértékű fogyasztásra ezekből a cikkekből, azonnalra, készletből. Igazából soha nem árulták el, hogy miért kérik, számomra nem is derült ki az este végéig sem, onnantól, hogy megkapták az aktuálisan, bő óra alatt felhajtható készletet, mindent ők csináltak már vele."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így indul be egy földből kiásott régi Lada, Toyota és Audi – videó

Így indul be egy földből kiásott régi Lada, Toyota és Audi – videó

Velencét elmossa az emelkedő tengerszint néhány évtized múlva

Velencét elmossa az emelkedő tengerszint néhány évtized múlva

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

Áfacsaló bűnszervezetre csapott le a NAV

Áfacsaló bűnszervezetre csapott le a NAV

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Szokatlan eljárással gyorsítja a kormány a 14 milliárdos kispesti stadion építését

Szokatlan eljárással gyorsítja a kormány a 14 milliárdos kispesti stadion építését