szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rádiós-tévés Reggie Yates egy podcastban ragadtatta el magát, aztán gyorsan visszakozott.

Yates a #Halfcast Podcast: Take Back The Power című podcastban beszélt zeneipari tendenciákról. Arról beszélt, milyen jó, hogy a mai előadók egynémelyikét nem nagy lemezkiadók menedzselik, hanem hozzá közel álló kisebb csapatok.

"Az a nagyszerű az előadók új generációjában, hogy nem szerződtek nagy kiadókhoz. Függetlenek, nem valami random észak-londoni kövér zsidó manus menedzseli őket, hanem a testvérei."

Egyebek közt olyanokat hozott fel példaként, mint Skepta vagy Wretch 32. "Nagyszerű azt látni, hogy nem úgy mennek a dolgok, hogy menő leszel, aztán odaadod a jogaidat ezeknek az idiótáknak. Ma úgy megy, hogy menő leszel, aztán behozod a családodat, és a saját embereiddel győzöl. Ez a példa mostanság a zenében", mondta.

Reggie-t ezek után Gideon Falter a brit Campaign Against Antisemitism vezetője kapta elő, figyelmeztette, hogy amit mondott, az a zsidókkal kapcsolatos gonosz sztereotípiákra játszik rá, és hogy "hosszan és keményen" kellene reflektálnia saját mondataira.

Yates ezek után nyilatkozatot adott ki, melyben bocsánatot kért a korábban mondottakért, azzal, hogy nem állt szándékában támadónak lenni, és sztereotípiákat erősíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot