szerző:
hvg.hu

A folkos, a táncházak atmoszférájából táplálkozó aurevoir. zenekarnak 2018 hozhatja meg az áttörést, hiszen ők is a Hangfoglaló-program kiemelt zenekarai között szerepelnek. De előtte még a diafilmek szívmelengető hangulatát idéző videóklippel indítják az adventi időszakot.

A két éve hazánkban, a környező országokban, vagy épp Kínában is koncertező, majd idén augusztusban ötszámos lemezzel, az Ethno-Beatttel jelentkező aurevoir. zenekar (Agócs Márton, Fejér Ágoston, Fejér Mihály, Gelencsér Gábor, Orosz Kristóf, Szabó Zsolt, Szűcs Viktor) egyedi látásmóddal az angolszász beat-folkot elegyíti a a Kárpát-medence népzenéjével.

A csapat felkérésére az egyik dalhoz Lackfi János írt dalszöveget, amelyhez videoklip is készült: Fejér Júlia és Fejér Mihók munkája a szöveghez és a zenéhez abszolút passzoló mesebeli hangulatot áraszt.

Az aurevoir. a jövő évre is nagy tervekkel készül, hiszen ők is kiemelt támogatottjai a Hangfoglaló-programnak (korábbi Cseh Tamás Program), így a kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően legalább öt dalt kell stúdióban rögzíteniük, emellett minimum egy videoklippel is jelentkezniük kell.

A zenekar legközelebb január 18-án lép fel az A38 Hajón.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bicsérdi Ádám Kult

A hálószobából egyenesen az űrbe – hiánypótló zenei projekt debütál ismert magyar zenészekkel

Az a fajta puha, űrszintis elektronikus popzene, amely inkább befelé figyelést igényel, eléggé hiányzott a magyar zenei színtérről. A Stopsonic viszont pont ebben a műfajban nyújt újat, miután a szólóalbumok, és hosszabb kihagyás után visszatérő Varga Zsuzsa és alkotótársa, Kovács Péter végül a budapesti undergroundban találta meg a hiányzó láncszemet a Stopsonic beindításához. A csapat első nagylemeze, a Jewel Hunter itt hallgatható meg először.