szerző:
hvg.hu

Számos új megjelenés, kiállítás és workshop várja a műfaj hazai szerelmeseit december 9-én, a Hungarocomixon, ahol például újra kapható lesz az Incal, a 80-as évek legmeghatározóbb sci-fi képregényének magyar kiadása, és a 25 év után újrainduló kultikus Kockás magazin első száma is.

A Magyar Képregény Szövetség a K11 Kulturális Központban rendezi meg újra hazai seregszemléjét, a Hungarocomixot.

Itt lesz először kapható Hosszú Katinka havonta, országos terjesztésben megjelenő képregényének, az Iron Lady-sorozatnak a legújabb füzete, és itt debütál Kertész Sándor régóta várt könyve, a Pókember-generáció, amely a rendszerváltástól napjainkig mutatja be a magyar képregénykiadás történetét.

De igazi csemegének ígérkezik az újraéledő Kockás-magazin is, amelynek első  számát itt lehet először megvásárolni. A magazint szerkesztő Gyöngy Balázs Facebook-posztja alapján nem akármilyen kiadványról van szó, hiszen például ebben a számban jelenik meg először magyar nyelven az az 1988-ban készült francia képregény, amely az 1956-os forradalmat választotta témájául.

©

A szuperhősök kedvelőinek a Kingpin és a Képkocka standját ajánljuk, akiktől megvásárolható lesz az első X-Men – Új Nemzedék képregénykötet és a The Walking Dead- sorozat is.

A legnagyobb hazai  képregénykiadók, a Nero Blanco Comix és a Képes Kiadó kiadványai mellett kapható lesz Lakatos István képregényeinek gyűjteményes kiadása Mesék az ágy alól címmel, és Dudás Győző izgalmas, a görög mitológiát újraértelmező Perisztaltikhoszeia is.

Az egész napos program során pedig olyan művések osztják meg tapasztalataikat, mint a New Yersey-ben végzett, és többek között a DC-nek is dolgozó Varga Tamás,  vagy a kultikus Blacksadet és Incal-t kiadó Pesti Könyv Kiadó vezetője, Simon István.

A karikatúrák szerelmesei pedig Marabu, a  műfaj hazai nagyágyújának munkáit élvezhetik az emeleti kiállításon.

A Hungarocomix ingyenesen látogatható, a kiállítók listája itt található, a részletes programot pedig itt lehet böngészni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!