szerző:
Németh Róbert

Az Untouchables Eminem második lemezelőzetes száma.

Egy nappal Pharrell Williams zenekara, a N.E.R.D. társadalomkritikus új száma után itt egy újabb dal, ami az elmúlt hónapok amerikai belpolitikai villongásaira reflektál.

"A történelem során az afroamerikaiat úgy kezelték mint a szart / belátom, vannak idők, amikor kínos fehér srácnak lenni (...) Csak biztonságos környezetet akarunk a gyermekeinknek / Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy lássuk, erőszakos természetünk abból szegénységből sarjad, amivel szembenézünk" – rappeli az Érinthetetlenek című számban a detroiti hiphopper.

Eminem harapós kedvében van – októberben Donald Trumpnak szólt be rímekbe szedve.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!