szerző:
hvg.hu

2008-ban a világhírű zenekar egyik híres dala elindult a végtelenbe.

A Beatles-féle Across The Universe-t a NASA Deep Space Network nevű rendszere a dal megszületésének 40. évfordulóján kezdte el sugározni az űrbe.

A NASA antennarendszere a Földtől 431 fényévre található Polarist, azaz a Sarkcsillagot vette célba.

"Sok szeretettel az idegeneknek. A legjobbakat, Paul" - üzent McCartney. A dalt - mely elképesztően hossszú ideig készült; már 1968 februárjában belevágtak, végül csak a zenekar utolsó lemezére, az 1970-es Let It Be-re került fel, egyébként pedig ez az első Beatles-dal, amin nők szerepelnek (ketten és vokáloznak) - amúgy John Lennon írta.

A dalt sokat feldolgozták - többek közt Fiona Apple, Rufus Wainwright, és Kurt Cobain.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!