szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sorozatbizniszben is farkastörvények uralkodnak. Az X-akták írója, Chris Carter gyakorlatilag ezzel magyarázta meg, hogy a női főszereplő, Gillian Anderson miért keresett kevesebbet a férfi főszereplőnél, David Duchovnynál.

Nagy botrányt kavart, amikor 2016-ban az X-akták Dana Scullyját alakító Gillian Anderson kitálalt a fizetéskülönbségekről. A két évvel ezelőtt újraindított kultikus sorozat egyik főszereplőjét játszó Anderson közölte, hogy a széria első kilenc évadában – amely nagyrészt a kilencvenes években forgott – úgy szerepelt, hogy kevesebb fizetést kapott érte, mint amennyit férfi kollégája, az ugyancsak főszerepben látható David Duchovny.

Anderson szerint a helyzete évekkel később, a 21. században sem javult sokat. Az állítja, hogy a rebootnál is majdnem lecsúszott az egyenlő gázsiról: meg kellett küzdenie azért, hogy végre ugyanannyi pénzt kapjon, mint amennyit a Fox Muldert alakító Duchovny kapott.

Most Chris Carter, a sorozat atyja és írója, is megszólalt az ügy kapcsán. Elmondta, hogy nagyon örül, hogy Anderson most már ugyanannyit keres a sorozaton, mint Duchovny, de hozzátette, hogy sajnos a sorozatgyártás is üzlet, és itt nem azt nézik, hogy elviekben ki mennyi pénzt érdemelne meg a szerepért, hanem a kialkudott bér kizárólag a tárgyalófelek erélyességén múlik.

Mint fogalmazott: a tárgyalóasztal egyik oldalán az ügynökök és ügyvédek próbálják az ügyfelük számára a legjobb üzletet kötni, a másik oldalán pedig a stúdió akar egy számára megfelelő összegben megállapodni. Ez azt sugallja, hogy David Duchovnynak egyszerűen ügyesebbek voltak az elmúlt években az ügynökei.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak