szerző:
hvg.hu

A gitáros-dalszerző-énekes és a karmester a Wolf-díj zenei kategóriáján osztoznak.

Az izraeli Wolf Alapítvány által 1978-ban alapított díjat, melyet ma a tudomány és művészet összesen 9 területén – mezőgazdaság, kémia, matematika, orvostudomány, fizika, festészet, zene, szobrászat és építészet – osztják ki.

A díj mellé 100 000 dollár jár, melyen megosztott díjazás esetén a díjazottak osztoznak.

A díjakat, melynek odaítéléséről 3-5 tagú bizottságok döntenek, májusban, Izrael megalakulásának évfordulóján adják át a Knesszetben.

A Kossuth-díjas, világhírű karmestert, Fischer Ádámot zenészi tevékenységéért és politikai aktivitásáért díjazzák az alapítvány ítészei.

(via The Jerusalem Post)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!