szerző:
hvg.hu

Az 1848-as évforduló ünnepére hivatkozva mondták le az estet, de Alföldi szerint „nyilván Hódmezővásárhelyről van szó”.

Négy nappal a meghirdetése után törölték is azt a zalaegerszegi rendezvényt, amelyre Alföldi Róbertet hívták meg. A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatában szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én.

Az Index azt írta, hogy értesülésük szerint egy fideszes országgyűlési képviselő utasította a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy azonnal töröljék az Alföldi-estet.

Az intézmény korábban egyeztetett a zalaegerszegi polgármesterrel arról, hogy Alföldi felléphet-e az önkormányzati tulajdonú Hangverseny- és Kiállítóteremben, és az engedélyt meg is kapta, ezért is hirdették meg az eseményt február 22-én. Néhány nap alatt el is kelt a jegyek 80 százaléka.

Alföldi az Indexnek azt írta, egy e-mailt kapott arról, hogy elmarad az előadása, mert aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban.

A művelődési központ igazgatója korábban még technikai okokra hivatkozott, az Index kérdésére viszont ő is a szabadságharc évfordulóját hozta fel indokként. 

„Nyilván Hódmezővásárhelyről van szó, nem pedig a megemlékezésről” – mondta Alföldi az Indexnek. A lap információi szerint valóban a hódmezővásárhelyi választási eredmények ismerete után tartanak attól, hogy egy Alföldi-előadás befolyásolná a választások eredményét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!