szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ceaușescu-életmű és Kim Dzsong Il is terítékre kerül a diktátorsimogató húsvétvasárnapon.

Három legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját a magyarhangya húsvétvasárnap az Átriumban.

Elsőként a Ceaușescu-életmű című háromórás, a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról szóló filmet láthatják az érdeklődők, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóségérzékét, és hogyan vált önnön karikatúrájává.

Másodikként a Kim Dzsongil bemutatja című filmet vetítik: mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsong Il az Észak-koreai Propaganda és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne.

Ezt követi a B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989. A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig.

A filmvetítéseken való ingyenes részvételhez előzetes regisztráció szükséges. További részletek a magyarhangya honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

A Covid-osztályon fekvő betegek életét tették volna jobbá, de állítólag Kásler leállíttatta az akciót

A Covid-osztályon fekvő betegek életét tették volna jobbá, de állítólag Kásler leállíttatta az akciót