szerző:
hvg.hu

Plágiumgyanús Miley Cyrus 2013-as slágere, egy jamaicai zenész 300 millió dollárt követel az állítása szerint ellopott szerzeményért.

A We Can't Stop a szóban forgó dal, a szám Miley Cyrus leghíresebb lemezén, a 2013-as Bangerzen jelent meg. Az énekesnőt perelő jamaicai zenész, a Flourgon néven ismert Michael May azt állítja, hogy a We Can't Stop sérti az ő 1988-as dalának, a We Run Thingsnek a szerzői jogait, Cyrus száma 50 százalékba nyúlja May szerzeményét - írja az NME.

May március 13-án nyújtotta be a keresetét a producereivel együtt, és nemcsak Miley Cyrust perelik, de a sztár menedzserét és az RCA Records valamint a Sony Music kiadókat is. A felperes ügyvédje szerint a We Can't Stop Michael May hanglejtését, hajlításait, illetve az eredetinek vélt zene ritmikáját is egyértelműen lemásolja (mi túl sok hasonlóságot elsőre nem hallunk a két dal között).

Michael May slágere annak idején vezette a slágerlistákat Jamaicában, a zenész állítása szerint a dal mind a mai napig a reggae rajongóinak nagy kedvence.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Egy angol regényből lophatott A Zsolnay-kód írója, Tolvaly Ferenc

Plagizálással vádolja az Index Tolvaly Ferencet, aki a lap állítása szerint egy angol regény 70 százalékát anélkül ültette át a magyar nyelvű regényébe, A Zsolnay-kódba, hogy az átvételt bármilyen módon is jelezte volna. Az író tagadja a plagizálást, az Indexnek viszont elsőre eléggé meggyőző bizonyítékai vannak rá.