szerző:
hvg.hu

Az ország egyik legnépszerűbb, alapesetben nem éppen komoly politikai kontentjéről ismert Facebook-oldala szerint egyáltalán nem a Comedy Central választásra felhívó videóiban látható sztereotip Gáborral és Emőkével van baj. Velük kampányolni viszont egyenlő mások lenézésével.

Ahogy megírtuk, vicces, de nagyon is komolyan választási részvételre buzdító videókat készített a Comedy Central. Az elsőben az antipatikus Gábor, a másodikban a laposföld-hívő nyugdíjas, Emőke példáján keresztül magyarázzák, hogy mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata, és mindenki menjen is el voksolni.

A Kovács András Péter és Bödőcs Tibor részvételével készült kisfilmek robbanásszerűen terjedtek szét a neten, de úgy tűnik, pont a többmilliós táborral rendelkező Tibi atyának, pontosabban nyilván az üzemeltetőinek nem tetszett.

Ahogy friss posztjukban írják, „a szavazás mellett számos közérthető érv van, a Comedy Centralnak mégis a leghitványabbhoz kellett nyúlnia”, amikor „emberi korcsok”-ként, „alacsonyabb rendű szellemi kaszt”-ként ábrázol egyes embereket, akiken a szavazással lehet elégtételt venni.

Mint írják, „nem mindegy, mivel mozgósítunk a szavazásra, de aki szerint igen, és mindenről a gáborok meg az emőkék tehetnek, az egy kurva szót se szóljon a kormány migránsozós, nemzethalállal riogató mozgósítására. Habony Árpád legalább vette a fáradságot, hogy az ellenségképet valódi fenyegetésről mintázza és aztán arról hazudozzon, ne a felettem lakóról”.

Tibi atya Orbán Viktor március 15-i beszédén is felhúzta magát, ezért korábbi meggyőződése ellenére kormányváltást sürgetett, "politikai hízónak" titulálva a regnáló kormányzat tagjait – erről itt olvashat tovább!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!