szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírportál értesülései szerint nemcsak az alákérdezéssel volt baj, hanem azzal is, hogy a műsorvezető nem egyeztetett a vendégről a vezetőséggel.

Nem kerülhet adásba a tervezett időpontban a Deutsch Tamással készített interjú az ATV Frizbi című szórakoztató műsorában – értesült a 24.hu. A hírportál úgy tudja: Hajdú Péter műsorvezető, a külső műsorgyártó cég vezetője állítólag erősen alákérdezős, politikailag részrehajló beszélgetést készített, másrészt nem egyeztette a csatorna vezetőségével, hogy a politikust meghívja a műsorba, majd a tiltás ellenére is felvette a beszélgetést.

Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója megerősítette, hogy Deutsch Tamást a Frizbi gyártója meghívta egy felvételre, de erről már csak a meghívás után értesült, és jelezte is aggályait. Németh S. Szilárd szerint szakmailag is problémás ugyanis, ha az április 8-i országgyűlési választások előtti utolsó Frizbiben politikus jelenik meg, ráadásul kiegyensúlyozatlanul, hiszen más politikai oldal, az ellenzék képviselői nem lehettek jelen, és eddig nem volt szokás politikusokat hívni ebbe a műsorba, pláne nem a kampány finisében.

Németh S. Szilárd hozzátette: az interjú szervezéséről előzetesen a gyártó, illetve Hajdú Péter annak ellenére késve tájékoztatta őt, hogy az ATV-nek vétójoga van a vendéglistával kapcsolatban.

Ha az interjú a felvett formában került volna adásba, akkor teljesen jogosan értek volna bennünket támadások. Az ATV még a látszatát is szeretné elkerülni a kiegyensúlyozatlanságnak. Ezt mindenki megértette házon belül – tette hozzá Németh S. Szilárd.

Az általános vezérigazgató arra a kérdésre, a történtek után tervezik-e még, hogy együtt dolgoznak Hajdú Péterrel, azt válaszolta: élő szerződésük van a gyártócéggel. Ennek lejárati dátumát üzleti titokra hivatkozva nem kívánta elmondani.

A 24.hu kereste az ügyben Deutsch Tamást, a műsor vendégét is, de SMS-ben csak annyit jelzett: nem tudja, miről van szó.

Hajdú Péter péntek délután annyit reagált: az ATV-től nem kapott felhatalmazást arra, hogy válaszoljon. Állította: azt se értette, honnan vette a lap ezeket az információkat. Arra sem válaszolt, hogyan oldják meg a kieső interjú pótlását.

Más forrásból a 24.hu úgy tudja: Hajdú készülhetett a kialakult helyzetre, mert L. L. Juniorral is felvett egy interjút arra az esetre, ha az ATV nem adná adásba a Deutsch Tamással készített beszélgetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!