szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenész fentanillal adagolta túl magát, és most kiderült, hogy pontosan mennyire is.

Elképesztően magas mennyiségű fentanil volt Prince vérében a halálakor - ezt mondta ki a korboncnoki jelentés, amelyről az Associated Press számolt be.

A zenész két éve áprilisban halt meg, és már abban az évben kiderült, hogy a szintetikus opiátok túladagolásába halt bele. Az AP által most megszerzett toxikológiai jelentés pedig szintén azt bizonyítja, hogy Prince a heroinnál ötvenszer erősebb fentanillal adagolta túl magát.

A jelentés szerint a zenész vérében literenként 67,8 mikrogramm fentanil volt, holott már 58 mikrogramm/liter halálos túladagolást szokott jelenteni.

Szakértők szerint a Prince vérében lévő mennyiség azoknál is szokatlanul magasnak számít, akik rendszeresen fájdalomcsillapítóként szedik a szert, bár a szervezet hozzá tud szokni a fentanil használatához, ezért nincs egy hivatalosan meghatározott halálos mennyiség belőle.

A zenésznek a májában is elképesztően magas, 450 mikrogramm/kilogramm koncentrációban volt jelen a fentanil, bár más esetekben már 69 mikrogramm/kilogramm is halálos mérgezést szokott jelenteni. Prince-nek emellett a gyomrában is találtak fentanilt, az orvosok így arra következtetnek, hogy szájon át vette be a drogot, majd az elkezdett felszívódni a szervezetében, és csak ezután okozta a halálát.

Az Ap azt is írja, hogy a jelentés szerint a Prince házában talált több tabletta is pozitív volt fentanilra és más drogokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal