szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent Petruska kézműves remix lemeze, azaz a Híd EP melyen korábbi dalainak (plusz egy Illés dalnak) az újrafelfedezése található. Itt már most belehallgathat a lemezbe.

Petruska 2016-ban jelentette meg legutóbbi, Kapunyitó című albumát,  a soron következő lemezig pedig a közönség előtt éli meg az alkotókra jellemző ihletkereső, kísérletező folyamatot a Hovatovább koncertsorozat képében. A sorozat első állomásán Oláh Dezsővel játszott jazzt, ezúttal pedig a koncert mellett egy teljes kislemezt szentel a kísérletezésnek. Most korábbi dalaival játszik: új formában, más hangszereken, új tempóban hallhatjuk a már ismert szerzeményeket.

Petruska így mesél az EP-ről: „Ezúttal nincs más filozófia a dalok mögött, mint a szép felett érzett örömöm megosztása. Nem jutunk el A-ból B-be metróval, és személyiségfejlődésünk útvesztőiből sem próbálunk kiutat találni. Mégis úgy érzem, hogy a szabadság, amit ebben a megállóban megtapasztaltam, egy olyan önismereti utat tapos ki számomra, ami mélyebbé és izgalmasabbá teszi a jövő zenéjét is.”

A Híd EP-n így többek között hallhatjuk a Trouble in My Mindot egy szál zongorán, a Nyár (Most vidám igazán) reggae-s lüktetést kapott, a Köztársaság tér pedig (a Metropolita lemezen lévő II. János Pál pápa tér instrumentális változata) ismét Petruska virtuóz gitárjátékába enged betekintést.

A lemez meglepetése a Szederrel közösen előadott Illés-feldolgozás. A legendás, házibulikból elmaradhatatlan Az utcán ezúttal a szomorkás moll hangnemben szólal meg, öt évtized után új színezetet adva az örökké aktuális kérdésnek, „hova, de hova megyünk?”

A lemezbemutató április 6-án a Muzikumban lesz, ahol Petruska vendége Kunos Tamás, a Csík zenekar brácsása lesz, de Szeder is feltűnik egy duettre. Előttük Demény Gergely játszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja