szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közleményt adott ki szerdán a Nemzeti Színház, amelyben Törőcsik Mari színésznő nevében tudatja, hogy a művész cáfolja a sajtóban megjelent, „a HVG-re hivatkozó sorokat”, amelyek egy állítólagos, a választások eredményét kommentáló nyilatkozat részei lennének. Törőcsik Mari a közlemény szerint megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet ő nem adott ki.

A HVG ezúton szeretné világossá tenni, nem készített interjút, nem idézte a művészt az április 8-i választások után, az eredményekkel összefüggésben nem szólaltatta meg. A szóban forgó „nyilatkozat” álhír-oldalakon jelent meg, amelyek a HVG nevét alighanem kamutudósításuk hitelességét igazolandó tüntették fel hazugságuk forrásaként.

A Nemzeti Színháztól pedig elvárjuk, hogy pontosítsa nyilatkozatát, és az ilyen cáfolatok közzététele előtt tájékozódjon arról, jelent-e meg a közleményében említett lapban, portálon, jelen esetben a HVG-ben olyan tudósítás, interjú, amely alapját szolgálhatta volna az ilyen álhírek terjedésének.

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy maguk is álhírterjesztőkké válnak, súlyosan csorbítva a szóban forgó újságok, portálok hitelességét.

Nagy Iván Zsolt

felelős szerkesztő

hvg.hu

Frissítés: A Nemzeti Színház szerda délután újabb közleményt adott ki. Köszönjük!

A Nemzeti Színház Törőcsik Mari kérésének megfelelően határozottan cáfolja a művésznőnek tulajdonított nyilatkozatot, amely ma egyes sajtótermékekben feltűnt. Időközben az is világos lett számunkra, hogy ezek a cikkek félrevezetően állítják, hogy Törőcsik Mari a HVG-nek adott nyilatkozatot.

Felháborítónak tartjuk, hogy egyes sajtóorgánumok visszaéltek a művésznő és a HVG nevével, ezért kérjük, hogy a fentieket minél többen tegyék közzé, tisztázva ezzel a művésznőt és a hetilapot ért igaztalan mondatokat.

A Nemzeti Színház - bár a valótlan tényállítás nem állt szándékában és az nem is a Színháznak tulajdonítható, mégis - elnézést kér a megtévesztettektől, és azt különösen sajnálja, hogy az otthonában lábadozó művésznőt sérelem érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!