szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese szerint egyelőre nem gondolkodnak új csatorna indításában, mert ha annak nincs különleges oka, és nem tudna újat nyújtani, csak rombolná a piacot. Az RTL Klub két régi húzóműsorát sem akarják másik csatornára költöztetni.

Mindig is hittünk a tisztességes versenyben, továbbra is hiszünk benne. A Fal című vetélkedő TV2-s lemásolása viszont nyilvánvalóan nem tartozik ebbe a kategóriába, rombolja a tévés piacot, és egyáltalán nem szolgálja a nézők érdekeit – mondta az mmonline.hu-nak adott interjúban az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Kolosi Péter beszélt arról is, hogy a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest továbbra is nagyon fontos eleme az RTL Klub struktúrájának, általában nyerik is a saját sávjukat, de ez nem jelenti azt, hogy nem kellene ezeknek a műsoroknak is folyamatosan megújulniuk. Olyan tervük azonban nincsen, hogy más csatornára költöztetnék ezeket a műsorokat – tette hozzá.

Az év eddigi részének legnagyobb nézettségi sikerét A mi kis falunk hozta, így nem is gondolkodtak azon, megrendeljék-e a sorozat harmadik évadát – derül ki az interjúból.

Megkérdezték Kolosi Pétertől, hogy az RTL Híradó szintén kiváló nézettségéből kiindulva indítanak-e főműsoridőben az ATV-s Heti Naplóhoz hasonló közéleti műsort. A vezérigazgató-helyettes szerint a Házon kívül és a XXI. század mellett ott van a Fókusz Plusz is, ami az egyik legfontosabb sávban, szombat este 7-kor látható, ráadásul egyórás időtartamban. A Híradó is kifejezetten hosszú műsoridőben látható, így ennél több ilyen programra egyelőre nincs szükség.

Új csatorna indítását nem tervezik idén, mert meggyőződésük szerint minden csatornaindításnak valódi, értelmes oka kell, hogy legyen. Fontos, hogy az új csatorna valamit adjon hozzá a portfólióhoz, azaz nyújtson újat a disztribúciós partnereinknek, a hirdetőinknek és nyilvánvalóan a nézőknek, mert enélkül semmit sem tenne hozzá a piachoz – magyarázta Kolosi Péter.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Repült a Wizz Airtől egy csúcsvezető és 20-nál is több bázisparancsnok egy hangfelvétel miatt

Repült a Wizz Airtől egy csúcsvezető és 20-nál is több bázisparancsnok egy hangfelvétel miatt

Hatalmas katonai tábort épít Oroszország az ukrán határnál, állítják orosz függetlenek

Hatalmas katonai tábort épít Oroszország az ukrán határnál, állítják orosz függetlenek