szerző:
hvg.hu

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese szerint egyelőre nem gondolkodnak új csatorna indításában, mert ha annak nincs különleges oka, és nem tudna újat nyújtani, csak rombolná a piacot. Az RTL Klub két régi húzóműsorát sem akarják másik csatornára költöztetni.

Mindig is hittünk a tisztességes versenyben, továbbra is hiszünk benne. A Fal című vetélkedő TV2-s lemásolása viszont nyilvánvalóan nem tartozik ebbe a kategóriába, rombolja a tévés piacot, és egyáltalán nem szolgálja a nézők érdekeit – mondta az mmonline.hu-nak adott interjúban az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Kolosi Péter beszélt arról is, hogy a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest továbbra is nagyon fontos eleme az RTL Klub struktúrájának, általában nyerik is a saját sávjukat, de ez nem jelenti azt, hogy nem kellene ezeknek a műsoroknak is folyamatosan megújulniuk. Olyan tervük azonban nincsen, hogy más csatornára költöztetnék ezeket a műsorokat – tette hozzá.

Az év eddigi részének legnagyobb nézettségi sikerét A mi kis falunk hozta, így nem is gondolkodtak azon, megrendeljék-e a sorozat harmadik évadát – derül ki az interjúból.

Megkérdezték Kolosi Pétertől, hogy az RTL Híradó szintén kiváló nézettségéből kiindulva indítanak-e főműsoridőben az ATV-s Heti Naplóhoz hasonló közéleti műsort. A vezérigazgató-helyettes szerint a Házon kívül és a XXI. század mellett ott van a Fókusz Plusz is, ami az egyik legfontosabb sávban, szombat este 7-kor látható, ráadásul egyórás időtartamban. A Híradó is kifejezetten hosszú műsoridőben látható, így ennél több ilyen programra egyelőre nincs szükség.

Új csatorna indítását nem tervezik idén, mert meggyőződésük szerint minden csatornaindításnak valódi, értelmes oka kell, hogy legyen. Fontos, hogy az új csatorna valamit adjon hozzá a portfólióhoz, azaz nyújtson újat a disztribúciós partnereinknek, a hirdetőinknek és nyilvánvalóan a nézőknek, mert enélkül semmit sem tenne hozzá a piachoz – magyarázta Kolosi Péter.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán tanácsára az MNB megtízszerezi az aranytartalékot

Orbán tanácsára az MNB megtízszerezi az aranytartalékot

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

Kalifornia 2020-tól betiltatja az olyan jelszavakat, mint az 123qwe

Kalifornia 2020-tól betiltatja az olyan jelszavakat, mint az 123qwe