szerző:
hvg.hu

A főszerepekre Jonathan Pryce-t és Anthony Hopkinst sikerült szerződtetni.

Sir Anthony Hopkins is csatlakozott a Pope in Rome című netflixes film stábjához. A walesi színészóriást egy olaszországi forgatáson látták, amint hófehér pápai reverendában, nyakán a jellegzetes arany feszülettel kilép egy épületből. Őt Jonathan Pryce követte feketében, derekán a bíborosok vörös övével – a róluk készült fotókat meg is nézheti a Daily Mailen.

A Deadline szerint a filmet Fernando Meirelles rendezi (Isten városa), a forgatókönyvet pedig a saját drámájából írta az az Anthony McCarten, akinek A mindenség elméletét és A legsötétebb órát is köszönhetjük.

A Pope in Rome végigköveti Ratzinger bíboros pápává választásának és lemondásának történetét, ami lehetővé tette, hogy az argentin Jorge Mario Bergoglio előlépjen.

Ferenc pápa egyébként nagy “elsőző”: ő az első jezsuita pápa, az első pápa az amerikai kontinensről és a 8. század óta az első nem európai pápa.Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!