szerző:
hvg.hu

Az esküdtek szerint Cosby bedrogozta és megerőszakolta áldozatát.

Bűnösnek találta az esküdtszék Bill Cosby komikust egy 14 évvel ezelőtti szexuális bántalmazás ügyében - írja a New York Times.

A 80 éves Cosbyt egy 2004-es ügyben találták bűnösnek, amikor a vád szerint bedrogozott és megerőszakolt egy most 45 éves Andrea Constand nevű nőt, aki a Temple Egyetemnek az egykori kosárlabda edzőjét, akit a komikus mentorált. Az ítélet szerint Cosby a beleegyezése nélkül közösült a nővel, aki ráadásul eszméletlen volt, és maga Cosby adta be neki a drogot. Az összesen három bűntett egyenként 10 év börtönbüntetéssel büntethető.

Cosbyt korábban több mint ötven nő vádolta szexuális zaklatással és bántalmazással, ám ez az első eset, hogy bűnösnek találták.

A bírósági tárgyalás során Cosbyék egyébként azzal érveltek, hogy a nő szerintük egy csaló, aki azzal akart pénzt keresni, hogy megvádol egy híres embert szexuális zaklatással. Cosby 2006-ban titoktartási kötelezettség mellett 3,38 millió dollárt fizetett a nőnek, aki már akkor be akarta perelni a sztárt.

A tárgyaláson viszont Cosby ellen tanúskodott további öt nő, akik azt vallották, a nyolcvanas években a színész őket is bedrogozta és szexuálisan bántalmazta. A vallomások szerint Cosby tablettákat adott a nőknek, és volt, akinek alkoholt is. A színész szerint csak Benadrylt adott Constandnak, ami egyébként okozhat álmosságot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!