szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zaklatási botrány után nem dolgozhatott, de a munkaviszonya megmaradt, és a fizetését is megkapta. Most viszont rendkívüli felmondással megvált a rendezőtől a színház.

A Budapesti Operettszínház volt művészeti vezetője a nyugdíjazását kérte az után, hogy többen zaklatással vádolták meg. Az ügyben belső vizsgálat is indult, Kerényit ezt követően azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, hogy a munkaviszonya megmaradt, és a fizetését is megkapta, amíg a nyugdíjazási eljárás tart. Ennek viszont most vége: a Budapesti Operettszínház sajtófőnöke a lapnak megerősítette, hogy a színház rendkívüli felmondással megvált az egykori művészeti vezetőtől.

Az indoklás szerint Kerényi az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek ross­z fényben tüntették fel a munkahelyét. A színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat, hiszen bár felmentették a munkavégzés alól, de kapta a fizetését és a juttatásokat.

„Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel magatartásával megszegte a Munka Törvénykönyve 8. paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére” – közölte a lappal a színház sajtófőnöke.

Kerényi Miklós Gábor nemrég az Indexnek adott interjút, a Facebookon pedig több szenvedélyes posztban is bírálta az Operettszínházat, amiért levette a műsoráról az általa rendezett Rómeó és Júliát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vehet fel új lakót a Pesti úti idősotthon

Nem vehet fel új lakót a Pesti úti idősotthon

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

Közel a megegyezés, Sancho a Manchester Unitedben folytathatja

Közel a megegyezés, Sancho a Manchester Unitedben folytathatja