szerző:
MTI

És már azt is tudni, hogy a főbb szerepeket alakító Chris Pine és Zachary Quinto is visszatér.

Első ízben női rendezője lehet egy Star Trek-filmnek: a Paramount stúdió S.J. Clarksont kérte fel a negyedik epizód forgatására a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A sci-fisorozat Gene Roddenberry író, producer, futurológus 1960-as években sugárzott tévészériáján alapul. A sorozat nyomán 1979 óta készülnek egészestés játékfilmek, de még egyiket sem rendezte nő.

A hollywoodi lap úgy tudja, hogy a Paramount ezen mindenképpen változtatni akar. J. J. Abrams, a 2009-ben újrakezdett mozis Star Trek-széria rendező-producere is női rendezőt szeretne a negyedik részhez, amelynek fő szerepeit Chris Pine és Zachary Quinto alakítja.

A stúdió már tárgyal S.J. Clarksonnal, aki a Netfix számára rendezte a Jessica Jones-sorozat bevezető filmjét.

A Star Trek 4 forgatókönyvét J.D. Payne és Patrick McKay írta.

A Paramount egyébként egy sorozattól különálló Star Trek-mozit is tervez, amelyet Quentin Tarantino rendez majd.

A legutóbbi Star Trek-epizód, a Sötétségben 2016-ban jelent meg, Észak-Amerikában 158 millió dollárért, a tengerentúli piacokon 184 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!