szerző:
hvg.hu

A cannes-i filmvásáron árulták a kémfilm forgalmazási jogait.

Az Ironbark című hidegháborús dráma egy Greville Maynard Wynne nevű brit hírszerzőről szól majd, aki a brit, illetve az USA hírszerzésének dolgozó Oleg Penykovszkij hírszerző összekötőjeként működött. Wynne-t Budapesten fogták el, majd aktív kémtevékenységért nyolc év börtönbüntetésre ítélték 1963-ban.

Egy évvel később a brit férfit a nyugat-berlini Heerstrassén cserélték ki Konon Trofimovics Molodijra, akinek kémhálózata brit tengeralattjárókról gyűjtött információkat.

Wynne-t, a kémfilm egyik főszereplőjét Benedict Cumberbatch játssza majd. A projektet a cannes-i filmes vásáron árulták, a Variety szerint óriási volt az érdeklődés iránta.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!