szerző:
hvg.hu

Két pályázó indult a vonatkozó frekvenciapályázaton, egyiküket azonban formai hibákra hivatkozva kizárta a testület. Mit ad isten, a győztes pont az lett, amelyik Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is kapcsolatba hozható a 24.hu szerint.

A lap értesülése alapján a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton a Médiatanács eheti ülésén. A másik pályázót formai hibákra hivatkozva kizárta a fideszes delegáltakból álló testület.

A keddi döntés következtében a Class FM által 2016. november 20-ig használt országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén nagy bizonyossággal a kormányközeli kft. sugározhat majd rádióműsort, tovább növelve ezzel a Fidesz-közeli médiumok számát - írja a lap.

A vonatkozó cég a 24.hu írása szerint összefüggésbe hozható a múlt héten 30. rádióját megvásárló Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal, valamint a polgármesteri címtől már elbúcsúzott Mészáros Lőrinccel is. A Médiatanács tenderén győztesnek nyilvánított cég a Mészáros többségi tulajdonába került MKB Banktól vett fel hitelt, nem sokkal a rádiós pályázat előtt.

A céget jelenleg az a Bakai Mátyás vezeti, aki tavaly még a Rádió 1 társügyvezetője volt a Rádió 1-et tulajdonló Andy Vajna mellett - teszi hozzá a lap.

A Hold Reklám Kft. még tavaly ősszel védette le a POP FM és POP Rádió ábrás védjegyeket, ezekből az országos vételkörzetű új rádió tervezett nevére és zenei stílusára is következtetni lehetett.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!