szerző:
hvg.hu

A 70 éves Presser Gáborral beszélget utolsó előtti műsorában Alinda, amelyben elmondja véleményét Marton László ügyéről is.

30 éve játsszák a Padlást, túl vannak a 900. előadáson is, a vasárnap 70 éves Presser Gábor pedig a 1507 koncerten - ezekkel az impozáns számokkal indítja utolsó előtti adását Veiszer Alinda.

Vendégével beszélgetnek arról, miben és miért tervezi október 7-i nagyszabású koncertjét másmilyenre, mint az eddig megszokott egyzongorás fellépések. Illetve arról, hogy mit jelent, ha az ember 70 éves, és mégis úgy érzi néha, hogy még nem nőtt be a feje lágya.

A Padlás kapcsán megemlíti, hogy a színházi emberek jobb szeretik a halott szerzőt, aki már nem szól bele abba, hogy mihez kezdenek a művével, majd a Vígszínház kapcsán Marton László ügyére terelődik a szó.

A színházas zaklatási botránnyal kapcsolatban Presser elmondja, hogy úgy érzi, a színházi és a filmes szakma leszerepelt. Marton szerinte ebbe bele fog halni, de mindenki más tisztának és ártatlannak látszik, mintha soha semmi nem is történt volna. A 45 éves színházi tapasztalatai alapján szerinte megtörtént a nagy megúszás. Mint a csatákban, megvolt a tervezett halottak száma - itt egy: Marton László. Szerinte ugyanakkor a színházlátogatók megbocsátottak Martonnak.

Ezután beszélnek még arról, mit jelentenek Presser számára az angyalok és a rosszul zenélő ördögök, és hogy ennek mennyiben van köze ahhoz, hogy az ember elgondolkodik azon, mi lehet odaát.

Az interjút pénteken 23.00-től láthatják a HírTv-n.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!