szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyanis a rendezővel együtt kiszállt A holló remake-jéből.

Nagyon úgy tűnik, hogy A holló remake-jének forgatását legalább annyi balszerencse kíséri, mint Terry Gilliam Don Quijote-filmjét a bemutatóig. A hollót egyébként is körüllengi az elátkozottság érzése, hiszen az 1994-es eredeti kultfilm forgatásán tragikus balesetben elhunyt a főszereplő, Brandon Lee. Már évek óta húzódik a remake forgatása, pedig a Deadline már a következő másfél hónapban kezdődő budapesti forgatásról írt.

Az aktuális főszereplő, Jason Momoa azután távozott a projekttől a rendező Corin Hardyval együtt, hogy a Sony visszalépett a film nemzetközi forgalmazásától. Az ok, hogy a cég kreatív és anyagi kérdésekben nem tudott megegyezni a producer Samuel Hadida vezette Davis Filmsszel.

A projekt évek óta húzódik pereskedés, illetve csődbe jutó stúdió miatt, Hardy is kiszállt már egyszer mint rendező. Mindeközben A holló elfogyasztott egy sor potenciális főszereplőt is. Momoa előtt Jack Huston és Luke Evans is eljátszotta volna Eric Dravent, de pletykák szintjén felmerült Bradley Cooper, Norman Reedus és Tom Hiddleston neve is.

A holló James O’Barr azonos című képregénye alapján készült, melyben egy fiatal rockzenész egy évvel a saját és barátnője brutális meggyilkolása után visszatér a halálból, hogy bosszút álljon a gyilkosain. A film hamar kultfilm státuszba emelkedett, jellegzetes sötét hangulata, túlzóan pozőr jelenetei a mai napig működnek – az éppen a pályája csúcsán lévő Michael Wincott hátborzongató jelenlétéről nem is beszélve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Megtalálták a 3000 éves elveszett aranyvárost Egyiptomban

Megtalálták a 3000 éves elveszett aranyvárost Egyiptomban

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene