szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit üzletember 77 éves korában halt meg tüdőrákban. Peter Stringfellow klubjai Anglia- és Amerika-szerte is népszerűek voltak, szórakozóhelyein fellépett többek között a Beatles, a The Kinks, Tina Turner, a Pink Floyd és Elton John is.

A klubtulajdonos csütörtök reggel halt meg. Betegségét sokáig titkolta, legelőször 2016-ban egy interjúban beszélt arról, hogy nyolc évvel korábban tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Peter Stringfellow-t a klubok királyaként (King of Clubs) is emlegették, legendás helyei voltak Angliában és az Egyesült Államokban is, többek között New Yorkban, Beverly Hillsben és Miamiban is nyitott klubokat. Eleinte egy húsfeldolgozó üzemben dolgozott Sheffieldben, majd 1962-ben ugyanitt megnyitotta első klubját, amely valójában egy péntekenként kibérelt templom volt. A Beatles 1963-ban itt akart fellépni, de a jegyeladásokból egyértelművé vált, hogy a koncertet nagyobb helyen kell majd megtartani.

Még ugyanebben az évben Stringfellow megnyitotta ugyancsak Sheffieldben a második szórakozóhelyét, ez volt a Blue Moon. Itt fellépett többek között Rod Stewart, Freddie Starr és a The Kinks is. A rá egy évre ugyanitt megnyitott King Mojo Clubban, ha lehet, akkor még nagyobb nevek léptek fel, többek között Tina Turner, Elton John, a Pink Floyd is megfordult itt.

Peter Stringfellow a nyolcvanas években költöztette át a székhelyét Londonba, ahol megnyitotta a Stringfellows Covent Gardent. A klub híres volt VIP vendégeiről, tévés személyiségek, A-listás színészek és modellek és a rájuk vadászó paparazzik fordultak meg itt. A nightclub különlegességének számítottak a Kabaré angyalai, heti háromszor sztriptztáncosnők táncoltak az asztaloknál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Fluor: Az ellenzék elég töketlen, és akkor még finom voltam

Saját bevallása szerint rengeteget olvas, olykor több könyvet is fogyaszt egyszerre, a mai társadalmi mozgások pedig kifejezetten érdeklik. Azt ugyanakkor nagyon utálja, hogy a politika elveszi az emberek elől a levegőt. A választások utáni tüntésen szónoknak is felkérték, de ezt elhárította – Fluor Tomival készített interjút a 168 Óra.

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

1,7 milliárd forint egy ilyen Bugatti Divo, de már mindet előre eladták

1,7 milliárd forint egy ilyen Bugatti Divo, de már mindet előre eladták

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére