szerző:
hvg.hu

November elsején kerül mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje.

Az X – A rendszerből törölve című thriller fontosabb szerepeit játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott a rendezővel, a főszereplőt, Évát például ismét Balsai Móni fogja alakítani. Egy zseniális képességekkel rendelkező rendőrt játszik majd, aki meglátja, amit más nem, és megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik.

X - A rendszerből törölve

A történet szerint Évának tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Az egyetlen baj Évával, hogy használhatatlan, férje öngyilkossága óta ugyanis pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt, Péter, akit Schmied Zoltán alakít, ő fogja meglátni kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is.

Balsai Móni az X - A rendszerből törölve című filmjében

Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába. A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

Ujj Mészáros Károly novemberben debütáló filmjében láthatjuk még többek között Bede-Fazekas Szabolcsot, Fekete Ernőt, Molnár Áront, Szabó Győzőt, Básti Julit, Szirtes Ágit, Kőszegi Ákost, Schneider Zoltánt is, és az X - A rendszerből törölve lesz Kulka János első filmes szereplése azóta, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott, és visszavonult a nyilvánosságtól. Korábban megírtuk, hogy a színész nagyon szerette a forgatással járó koncentrált munkát, hiszen szerepe szerint a mosolygó, jókedélytől kezdve a kétségbeesett sírásig sokféle, szélsőséges állapotot kellett megjelenítenie.

A filmnek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap. 

Kulka János május elején maga döntött arról, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Katona József Színházzal, nem vállal több színházi szerepet. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!