szerző:
hvg.hu

Dominic Joseph Fontana szerdán halt meg álmában. A 87 éves dobos Elvis eredeti zenekarának az utolsó élő tagja volt.

D. J. Fontana több mint 450 Elvis-dalban működött közre, többek között ő dobolt a Hound Dog és Jailhouse Rock című számokban is. Elvis 1968-as, Comeback Specialként elhíresült tévés koncertjén is őt láthatta a közönség a doboknál. Halálának hírét a fia osztotta meg, Fontana nem szenvedett az utolsó napjaiban.

Fontana 1954-ben csatlakozott Elvis Presley zenekarához, és 14 éven át zenéltek együtt. Az első közös stúdiófelvételük 1956-ban készült, öt dalt vettek fel, köztük a Heartbreak Hotelt is.

Fontana 1969-ben hagyta ott a zenekart, mert a gázsival kapcsolatban vitái voltak Elvis menedzserével, Colonel Parkerrel. Ő volt a zenekar utolsó élő tagja, a gitáros, Scotty Moore két évvel ezelőtt halt meg. Fontanát 2009-ben a Rock and Roll Hall of Fame-be is beiktatták.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!