szerző:
hvg.hu

Egészen más képet mutatnak a jól ismert magyar városok madártávlatból, de ha jól megfigyeljük a képeket, mindegyiken találunk egy-egy különleges ismertetőjegyet.

Igazi ritkaság került fel a Hungaricana portálra: a Különböző városok, városrészek, területek üvegnegatívjai című 333 negatívot tartalmazó anyag a Hadtörténeti Intézet és Múzeum jóvoltából vált elérhetővé.

Csaknem száz éve kezdtek repülőgépekről rendszeresen fényképeket készíteni ezzel a technikával, mivel ezzel az újítással az exponálás ideje lényegesen lerövidült. Az eljárás nem terjedt el túlzottan, részben ezért is kevés a fennmaradt példány – emlékeztet a Hungaricana.

Kiválasztottunk 12 képet, ön felismeri, hogy melyik városban készültek? Tesztelje tudását velünk!

A többi fotót is érdemes megnézni, ide kattintva éri el őket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!