szerző:
hvg.hu

Pár órája, hogy a first lady szerencsétlenül mellényúlt, amikor dzsekit választott a texasi gyűjtőpontra való utazásához. Melania Trump "Engem tényleg nem érdekel"-feliratú kabátjából azonnal mém lett.

"Engem tényleg nem érdekel" – ez a felirat szerepelt Melania Trump kabátján, amelyben megérkezett a marylandi katonai bázisra, és ahonnan aztán a texasi gyűjtőponthoz utazott. A first lady az illegális határátlépő szülőktől elszakított gyerekekeket látogatta meg, de bakizott egy óriásit: a vizithez nem a megfelelő ruhát választotta. Villámgyorsan hírhedt lett Melania Trump zarás viselete, amelynek üzenete erősen félreérthető. Egyesek szerint Donald Trump zéró toleranciaként emlegetett menekültpolitikájának szól, ennek ellenére elég szerencsétlen ruhaválasztás éppen a migránsgyerekek meglátogatásakor.

A mémüzem azonnal rá is szállt Trumpra és a kabátra, a lelkes mémművesek jobbnál jobb üzenetekkel írták át a kabát feliratát.

Az alternatív üzenetek azon ironizálnak, hogy "Melania Trump nem fél elmondani a véleményét", és ő megmondja "a kőkemény igazságot", ha kell. Annyira vagány, hogy azt is ki meri szivárogtatni, hogy Ted Cruz a zodiákus. De van olyan alternatív felirat is, amely inkább arra ösztönzi az embereket, hogy az időközi választásokon menjenek el szavazni.

Nekünk viszont elsősorban ez a kedvencünk:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!