szerző:
hvg.hu

Különleges Carpool Karaoke készült James Corden talk show-jába, a The Late Late Show-ba: a brit műsorvezető-komikus Paul McCartney társaságában fedezte fel a zenész szülővárosát, Liverpoolt.

Egy élő legendát, a The Beatles korábbi basszusgitárosát autóztatta meg James Corden a beszélgetős műsorában. Bármerre is mentek Liverpoolban, a rajongók folyton a nyomukban voltak.

Beszélgetésükből kiderült, hogy McCartney tizennégy éves volt, amikor megírta első dalát "I Lost My Little Girl" címmel. A zenész elmesélte azt is, mi adott ihletet számára a "Let It Be" megírásához, és miért olyan pozitívak általában is a dalszövegei. "Az édesanyám, aki meghalt, meglátogatott álmomban, és megnyugtatott: minden rendben lesz, csak hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok. Ettől egészen megkönnyebbültem. Aztán megírtam a dalt. Ettől lett az egész olyan pozitív." A történet egészen meghatotta Cordent, aki egy könnycseppet is elmorzsolt a hallatán.

A műsor telis-tele van kedves pillanatokkal, ilyen, amikor beállítanak abba a borbélyüzletbe, amelyet a The Beatles megénekelt a "Penny Lane" című dalában, vagy amikor meglátogatják a házat, ahol McCartney a fiatalkorát töltötte. Ott mesélte el a zenész azt is, hogy órákat töltött a vécén, gitárral a kezében, énekelve, mert a zeneszerzéshez annak a helyiségnek volt a legjobb az akusztikája.

Ennek a műsornak a felvételéről kerültek ki azok a videók is, amelyeken McCartney a szeptemberben érkező új lemezén, az Egypt Stationön szereplő dalt adta elő.

Corden és vendége évek óta ismerik egymást. A műsorvezető még 2011-ben kérte fel McCartney-t, hogy vegyen részt a brit jótékonysági televíziós műsorban, a Comic Reliefben. Végül azzal sikerült meggyőznie, hogy megígérte neki: ha fia születik, a zenész után nevezi el. "Így amikor a fiam, Max világra jött, Max McCartney Cordennek neveztük el, én pedig küldtem egy fotót Paulnak a születési anyakönyvi kivonatáról azzal a szöveggel: álltam a szavamat. Paul azt válaszolta, őrültséget csináltuk, egy héttel később pedig érkezett tőle egy gyönyörű babatakaró, amibe az volt belehímezve: >>Maxnek, egy McCartney-tól egy másiknak. Szeretettel Paul bácsikádtól<<. Ez mindent elmond Paulról. Csodálatos volt" – mondta egy interjúban Corden.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!