szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Drága film volt.

A DVD-kölcsönzés manapság már elavultnak tűnhet, de nem az oklahomai Lonnie Perrynek.

A férfinak ugyanis lehet, hogy börtönbe kell mennie, mivel 2014-ben kikölcsönözte a Ted című vígjátékot, de sosem vitte vissza.

A kölcsönzés után nem sokkal utcára került, így minden holmiját egy dobozba pakolta - ebben volt a DVD is. Allítólag teljesen elfelejtette, hogy nem vitte vissza a filmet, ezért nagyon meglepte, amikor a tulsai bíróság megkereste.

A bolt többször is megpróbált kapcsolatba lépni vele, de mivel nem érték el, a rendőrséghez fordultak. A kölcsönzés egyébként nagyjából öt dollárba került a férfinek most azonban 218 dollárt, azaz nagyjából 60 ezer forintot kellene fizetnie. Az összeget a bíróság állapította meg: a bolt 19 dollárt kapna a filmért és 25-öt az anyagi kárért, a fennmaradó 174 dollárt pedig a bíróság kapná a perköltség miatt - írja az ABC 13.

Perrynek jelenleg nincs ennyi pénze, viszont ha nem fizet, letartóztatási parancsot kaphat.

"Megértem, hogy a bolt teszi, amit tennie kell, de máshogy is meg lehetne ezt oldani, nem kell rögtön elfogatóparancsot küldeni" - mondta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!