szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sosem volt egyenrangú partnere Lennon özvegyének, de nem is akarta sosem betölteni a legendás zenész szerepét a magyar származású művész.

A magyar származású festő-lakberendező művésszel, Havadtőy Sámuellel készített interjút a 24.hu. Ebben elmondja többek közt, hogy barátkozott össze annak idején a Lennon–Ono-párossal: „Bejöttek, vettek két széket, beszélgettünk, aztán sorra kaptam tőlük a munkákat.”

Ez a kapcsolat azonban Havadtőy elmondása szerint egyáltalán nem tett jót a karrierjének. „Amikor Johnt 1980-ban meggyilkolták, hamarosan összekerültem Yokóval, ami lényegében véget vetett a lakberendezői karrieremnek” – mondja.

Ennek oka, hogy Yoko Ono nem hagyott időt a saját dolgaira, száz százalékot igényelt, az ő rengeteg problémájával kellett foglalkoznia. Azért hobbiszinten el tudott vállalni évi egy-két lakást, például Calvin Kleinét. „Az mondjuk érdekes tapasztalás volt, hogy Yoko élettársaként hirtelenjében egyenlő lettem a megrendelőimmel.” Ugyanis, ahogy a sztárral élt együtt, áttételesen ő is sztár lett, így elfogadták maguk közül valónak.

Maga Yoko Ono nem fogadta el soha egyenlőnek a 20 év együttélés során. De, mint mondja, „ha az ember tudja a helyét, nincs probléma. Ha nem tudja és rossz polcra helyezi magát, akkor problémává válik, és a végén hatalmasat bukik”.

Azért nem ment tönkre ebben az egyenlőtlen kapcsolatban, mert sose hitte, hogy Yoko életében betöltheti John Lennon helyét.

Havadtőy egyébként leginkább üzleti dolgokban segítette Yoko Onót. „Bekerültem igazgatótanácsokba, tárgyalásokra kellett járnom, mind a négy Beatle-nek volt egy igazgatótanácsi delegáltja, John nevében Yoko engem küldött. Élmény, de nem az én világom.”

Az üzlet mellett ő is segített John és Yoko fiának, Seannak a nevelésében, mind a mai napig jóban vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához