szerző:
hvg.hu

1968. július 17-én mutatatták be a londoni Pavilionban a Beatles együttes azonos című, illetve a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumainak zenéjére épül egész estés rajzfilmet. Az alkotás filmtörténeti és rajzfilmtörténeti jelentőségű. Grafikai tervezője és művészeti vezetője Heinz Edelmann a hippikorszak grafikai elemeit építette be az animációba.

Ez bevallottan többek között a magyar János vitéz című rajzfilm alkotóira is hatott.

A rajzfilm főszereplői a zenekar tagjai, de csak megjelenésben, nem ők szinkronizálták saját figurájuk alá a hangot.

A történet egy kezdetben csodálatos, zenével teli világban, Pepperlandon kezdődik, ahol végtelen a boldogság. Ezt az idillt azonban le akarja rombolni a fasisztoid diktátor Blue Meanies. Csapatai hatalmas sárga almákkal dermesztik meg az országot.

A kétségbeesett végső segélyhívást a Liverpoolban kószáló Ringo Starr meghallja, és összeszedi a zenekart. John, Paul, George és Ringo a sárga tengeralattjárón szürreális tengereken végighajózva eljut Pepperlandbe legyőzve a kékeket és megmentve a világot a gonosz erőitől.

Állítólag az egész történet onnan ered, hogy Ringo azt álmodta, séta közben találkozott egy sárga tengeralattjáróval.

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!