szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Los Angeles-i járókelőknek fogalmuk sincs, hol van Európa vagy Afrika. De még az Egyesült Államokat sem tudták megtalálni a térképen.

Donald Trump európai turnéjának az apropójából hozott össze egy megdöbbentő erejű kísérletet az amerikai tévézés egyik kedvenc műsorvezetője, Jimmy Kimmel. A tanulságos műsorszámban arra kérték az embereket egy Los Angeles-i utcán, hogy nevezzenek meg egy országot a térképen. Bármelyik országot.

Minden megkérdezett, aki bekerült a műsorba, elbukta a tesztet. Volt, akinek fogalma sem volt arról, hogy Afrika egy kontinens, és nem egy ország, az pedig teljesen reménytelennek bizonyult, hogy megnevezzen egy afrikai országot, nemhogy beazonosítsa a térképen.

Volt olyan járókelő is, aki még az Egyesült Államokat sem találta meg a térképen, valahol Oroszország környékén kereste. De nem voltak közelebbi ismereteik Európáról sem: volt, aki Ausztráliában, más Afrikában kereste. A riporter az egyik teljesen fogalmatlan nőtől megkérdezte, hogy járt-e gimnáziumba, illetve egyetemre, mire ő egy vállrándítással csak annyit mondott: „Igen, ez benne a szomorú”.

A helyzetet végül egy iskoláskorú fiú mentette meg, aki gond nélkül beazonosított egy rakás országot.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!