szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Filmet készítenek a női szavazati jogokért küzdő aktivisták történetéből.

A Hollywood Reporter szerint Hillary Clinton producere lesz annak a filmnek, amely Elaine Weissnak a szüfrazsettek küzdelmét feldolgozó könyvéből (The Woman’s Hour: The Great Fight to Win the Vote) készül. A könyv végigveszi, hogy milyen harcok árán jutott el az Egyesült Államok a nők szavazati jogát biztosító 19. alkotmánykiegészítésig, amelyet végül 1919-ben fogadtak el.

A New York Times igazi aranybányának nevezi a kötetet.

Clinton a megjelenése óta nagy rajongója Elaine Weiss könyvének, beszélt a szerzővel is, majd végül Spielberg figyelmébe ajánlotta, így karolta fel a rendező-producer cége, az Amblin TV. Clinton a hírek szerint a forgatókönyvíró kiválasztásában is részt vesz.

Steven Spielberg legutóbb a Ready Player One című filmmel jelentkezett, a következő vállalkozása pedig a West Side Story újraértelmezése lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!