szerző:
hvg.hu

Új műsor indult, mégis nagyon kevesen voltak kíváncsiak a csatornára hétfő este, de ez csak a kezdet volt: kedden még többen kapcsoltak el.

Igen gyászosra sikerült a hétfő estéje a TV2-nek: a csatorna műsoraira csak feleannyian voltak kíváncsiak, mint ahányan az RTL Klubot nézték ugyanebben az időpontban. A TV2 pedig még egy új műsorral is készült, aminek a címét nem árulták el korábban, de ez sem mozgatta meg a nézők fantáziáját: inkább átkapcsoltak az RTL-re. A hétfői adatok után a csatorna keddi főműsorideje sem produkált jobb számokat, sőt: az Index szerint lejtmenet kezdődött a TV2-nél.

A csatorna nézettsége még a hétfőinél is siralmasabb volt: a kereskedelmi korcsoportban az RTL Klub főműsoridőben 16,2 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 5,6-ot. Ennél még az RTL Film+ nevű kábeladóját is többen nézték. A Tényekre a lakosság 12 százaléka volt kíváncsi, míg az RTL Klub Híradójára kétszer ennyien.

Ez után következett az RTL Klubon a Nyerő páros, ami már 27 százalékos nézettséget hozott, szemben A piramissal, ami alig 6,2 százalékos nézettséget produkált. Ebben a sávban az év elején a TV2-t még jóval többen nézték, mint riválisát.

A következő sávban a TV2 egyik új műsorát, a Masterchef VIP-t indította el, de ez sem hozta meg a várt nézettséget, a lakosság alig 5,4 százaléka volt kíváncsi rá. Az Éjjel-nappal Budapest 14,9 százalékos nézettségi aránnyal verte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Zsófia Itthon

Médiatörténeti ítélet: jogerősen elkaszálták a TV2-t a Spéder-lejáratásért

Szinte pontosan két évvel ezelőtt került adásba a TV2 propagandacsatornává züllesztésének emlékezetes állomását jelentő riport Spéder Zoltánról, amelyben klasszikus paparazzófotókkal és manipulált beállításokkal próbálták lejáratni az üzletembert. Az emiatt indult per jogerősen véget ért, az elsőfokú ítélethez képest ugyan kisebb, de még így is jelentős sérelemdíjjal. Úgy tűnik, a bíróságokon (még) számítanak a személyiségi jogokat garantáló törvények akkor is, ha az állami támogatással Andy Vajnához került csatorna veszi ezeket semmibe.

Gergely Zsófia Itthon

Felsült a TV2: Zuschlag volt a tanúja, de nem jelent meg a tárgyaláson

Hiába vetette volna be tanúként Zuschlag Jánost a TV2, a jelenleg is gyanúsított exszocialista másodszor sem ment el a tárgyalásra – tudtuk meg a pert kezdeményező Czeglédy Csaba ügyvédjétől. Andy Vajna csatornájának másik tanúja pedig azért nem tudott megjelenni, mert éppen házi őrizetben van. A legszebb, hogy Zuschlag nem is szerepelt a riportban, amely miatt az eljárás folyik, de azért ő a tanú, mert állítólag egy elsötétítve látható statisztával helyettesítették.