szerző:
hvg.hu

Nem kötötték a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) orrára, mi alapján szüntették meg a társadalmi nemek, azaz a gender szakot. Most közleményben magyarázza a testület, hogy miért nem tehetett semmit.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottsághoz (MAB) a társadalmi nemek szak megszűntetése kapcsán beérkezett  megkeresésekre reagálva a testület közleményt tett közzé honlapján. A szerint: "A MAB a nemzeti felsőoktatási törvény alapján állami elismeréssel rendelkező felsőoktatási intézmények által folytatott képzések létesítési és nyilvántartásba vételi (szakindítási) eljárása során szakértőként jár el és ad szakértői véleményt. Egy szak megszűntetésében, az intézmények képzési portfóliójának felülvizsgálatában a MAB nem vesz részt, mivel véleményének beszerzését nem írja elő jogszabály. A MAB így a társadalmi nemek szak megszűntetését érintő folyamatban sem vett részt. A MAB a megszűntetés szakmai-tudományos indoklását nem ismeri."

Mint lapunk elsőként megírta, az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztése kimondja: a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!