szerző:
hvg.hu

Roy Moore-t korábban azzal vádolták meg, hogy kiskorúakat zaklatott.

Sacha Baron Cohen vezeti az Egyesült Államokban futó Who is America? című polgárpukkasztó műsort, melyben több alkalommal figurázott már ki politikusokat, sztárokat, illetve tulajdonképpen mindenkit, aki valami miatt támadhatónak bizonyult.

Egy adás alkalmával az ultrakonzervatív republikánus, Roy Moore volt a vendége, és természetesen őt sem kímélte: Baron Cohen a tavalyi előrehozott szenátusi választásokról faggatta őt, majd elővett egy fémdetektort, és azzal kezdte "vizsgálni" az alabamai politikust.

A komikus pedofildetektornak nevezte az eszközt, amely Moore-hoz közeledve becsipogott. Az ügy előzménye, hogy a választások előtt Moore-t több nő azzal vádolta meg, hogy évtizedekkel korábban kiskorúakat zaklatott. A politikus tagadta ezt, azt mondta, azért akarják besározni, hogy kikapjon. Végül tényleg nem ő nyerte a választást.

Moore azonban nem hagyta annyiban a dolgot, beperelte a komikust, tőle és a csatornától összesen pedig 95 millió dolláros sérelemdíjat követel, mert állítása szerint a műsorral megalázták a nyilvánosság előtt.

Baron Cohen, valamint ügyvédje nem reagált a hírekre, illetve a műsor mögötti Showtime szóvivője sem kommentálta az ügyet. A botrányos sorozat azonban már biztosan nem folytatódik, igaz, nem a Moore-ral történtek miatt. A komikus augusztus 26-án jelentette be, hogy az évadzáró egyben a műsor utolsó adása volt, többet nem terveznek belőle.

Bár a színész nem mondta ki, valószínűleg az amerikai tévénézők sem bírták cérnával, annyi megbotránkoztató jelenet volt ugyanis, hogy a CBS valószínűleg jobbnak látta elengedni. A nézettséggel ugyanakkor nem volt probléma, a vendégek elleni húzások hetekig szolgáltattak témát a pikán részletekre éhes amerikai újságoknak.

(The Guardian)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!