szerző:
hvg.hu

A színész valószínűleg a két nap múlva rendezett ünnepségekre érkezett.

Pénteken Phenjanba, Észak-Korea fővárosába érkezett Gérard Depardieu francia színész, aki valószínűleg az ország alapításának évfordulós ünnepségeire érkezett  - írja a Le Monde.

Észak-Koreában ugyanis szeptember 9-én, vagyis vasárnap ünneplik a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság megalapításának 70. évfordulóját, ennek alkalmából pedig katonai parádét tartanak majd, egy százezres stadionban pedig tömegek fognak egy koreográfiát előadni. A Le Monde szerint a színész is megtekinti majd az ünnepségeket.

Depradieu nem egyedül érkezett a kommunista diktatúrába, egy díjnyertes francia író, Yann Moix is vele utazott ugyanis. A franciák pénteken érkeztek repülővel Phenjanba, majd egy külföldi turistáknak kialakított hotelben szálltak meg.

Itt a színészt és az írót le is videózták, ahogy a hotel bárjában iszogatnak. A felvételen hallható, ahogy Depardieu kijelenti, hogy nem kér az újságírókból, majd távozik is az asztaltól.

A francia színész, aki 2013-ban felvette az orosz állampolgárságot és kifejezetten rajong például Vlagyimir Putyinért vagy az elüldözött ukrán elnökért, Viktor Juscsenkóért, már máskor is szívesen látogatott el diktatúrákba - fotózkodott már például a fehérorosz elnökkel, Lukasenkával

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Depardieu: Franciaország katasztrófa, Fehéroroszország olyan, mint Svájc

Gérard Depardieu szerint Fehéroroszországban minden szép és jó, míg Franciaország "egy katasztrófa, rosszabb, mint Görögország". A fehérorosz tévében vasárnap este sugárzott interjújában a francia filmszínész dicsérte a Fehéroroszországban nemrég bevezetett, a "munkakerülőket" büntető törvényt, miközben saját hazáját az ingyenélők országának nevezte.

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni