szerző:
hvg.hu

Nem, nem a T-Rexet akarta kiírni a filmből.

Jeff Goldblum először beszélt arról, hogy eredetileg úgy volt, hogy az általa alakított Ian Malcolm karakterét kiírják a Jurassic Parkból. Nagy kár lett volna érte, ugyanis a folyton a káoszelmélettel példálózó Ian Malcom az 1993-as mozifilm egyik, ha nem a legkedveltebb szereplője lett.

Azt mondja, hogy Steven Spielberg egyszercsak odajött hozzá, és azt mondta, hogy újraírják a forgatókönyvet, és abban már nem lesz benne Ian Malcolm karaktere, a matematikus poénjait és kvázi az egész személyiségét inkább a Sam Neill alakította Alan Grant figurájába ültetnék át.

Szerencsére, a rendező nem hajtotta végre szörnyűséges tervét, Ian Malcolm azóta pedig halhatatlan lett, még az idén bemutatott Jurassic World: Bukott birodalomban is kapott egy kevés szerepet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!