szerző:
hvg.hu

Az egyperces trailer alapján túl sok a nő az életében, és túl kevés a férfi.

Jövő hónapban mutatják be a Freddie Mercury életét feldolgozó Bohemian Rhapsody című filmet, amely a Queen megalakulásától az 1985-ös Wembley-ben rendezett Live AId koncertig eltelt 15 évet öleli fel. Az első trailer megjelenése után azonban máris az alkotók szemére vetették, hogy elhallgatják a filmben Mercury biszexualitását.

Bryan Fuller író és prducer a Twitteren adott hangot a felháborodásának, hogy a filmben a meleg/biszexuális Mercury nőkkel folytatott kapcsolatát dolgozzák fel, miközben elhallgatják a férfiakhoz fűződő viszonyát. A film nem Mercury biszexuális identitásának az ünneplése, hanem annak az elhallgatása – véli Fuller.

A Mercuryt alakító színész, Rami Malek viszont nem ért egyet ezzel a véleménnyel, szerinte az alkotás az énekes teljes portréját rajzolja meg, és különösen szerencsétlennek tartja, hogy egy egyperces trailer alapján ítélik meg az alkotást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!