szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A film alapjául szolgáló regény írója 2006 óta fegyveres védelem alatt él.

Egy kamaszokból álló banda megkéselt Nápolyban egy ukrán színészt, aki egy fiatal bandatagot alakít a Roberto Saviano maffiaellenes oknyomozó olasz író, újságíró regényén alapuló új filmben.

A 18 éves Artem Tkacsuk az egyik főszereplője a Piranhas című filmnek, amely Saviano egyik bestsellere, a La paranza dei bambini alapján készült, és amely a nagyon fiatalokból álló bűnözőcsoportok, az úgynevezett bébibandák brutális erőszak uralta világát mutatja be a délolasz nagyvárosban.

A színészt vasárnap hajnalban késelték meg Nápoly egyik rosszhírű negyedében, vele lévő barátját megverték. Tkacsukot kórházba szállították, élete nincs veszélyben.

A hatóságok vizsgálják, hogy megtámadása összefüggésben van-e azzal, hogy szerepet vállalt a februári Berlinalén a legjobb forgatókönyvért Ezüst Medvével jutalmazott, Claudio Giovannesi rendezte filmben.

Az elszaporodott bébibandák elleni harc jegyében a Liga támogatja azt a törvényjavaslatot, amely 14-ről 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárát.

Egy gyermekvédelmi szervezet szerint a nápolyi fiatalok 6,5 százaléka tartozik valamely bébibandához.

A film alapjául szolgáló regény szerzője, Roberto Saviano fegyveres védelem alatt él azóta, hogy 2006-ban megjelent maffiát leleplező könyve, a világsikert arató Gomorra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit