szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Figyelem, a cikk spoilert tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték című filmből.

Bevételi rekordokat döntögetve érkezett meg a mozikba a Bosszúállók: Végjáték. Akár szerette a Marvel-filmek sorozatának nagyszabású lezárását, akár nem, abban talán nincs vita, hogy Vasember önfeláldozása szépen keretezte a gigantikus történetfolyamot.

A rajongók viszont nem lennének rajongók, ha nem keresnének a záró filmben is rejtett utalásokat. Most pedig az a mondat került célkeresztbe, amit Tony Stark, alias Vasember mond a lányának: “3000-szeresen szeretlek”.

Öt évvel Thanos végzetes csettintése után járunk, Tony Stark és Pepper Potts családot alapított, és együtt nevelik lányukat, Morgant. Az apa és lánya közötti meghitt kapcsolatot hivatott illusztrálni a fenti játékos mondat, azaz, hogy nem csupán annyit mondanak egymásnak, "szeretlek", hanem hogy "3000-szeresen szeretlek".

De miért pont 3000? Csak nem a producerek játszanak így velünk? – vetették fel a rajongók.

El is kezdett terjedni a neten egy elmélet, amely szerint, ha összeadjuk az összes eddigi Marvel-film játékidejét, és hozzácsapjuk a még be nem mutatott Pókember: Idegenben perceit is, akkor éppen 3000-et kapunk!

A tetszetős teória viszont több ponton sántít, kezdve azzal, hogy aligha lehetett produceri szempont a vágás során, hogy a 22 film hossza összesen 3000 perc legyen. Ráadásul a következő Pókember-filmet még be sem mutatták, így a pontos hosszát sem tudjuk biztosan.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a rajongóknak nincs igazuk, a kérdéses mondat ugyanis valóban különleges, csak nem ilyen kacifántosan.

Egy sajtótájékoztatón a Végjáték forgatókönyvírói, Christopher Marcus és Stephen McFeely elárulták, hogy a "3000-szeresen szeretlek" ('I love you 3000' angolul) az a mondat,

amit a Vasembert alakító Robert Downey Jr. igazi gyerekei szoktak mondogatni neki.

Mikor a forgatókönyvírók értesültek erről, az eredeti “Tonnányira szeretlek” ('I love you tons') mondatot átírták a Downey család szokása szerint.

(Indy100)

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Szlovéniában és Ukrajnában is tombol a járvány

Szlovéniában és Ukrajnában is tombol a járvány