szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kaliforniai Sacramentóban egy drón dobta le a horogkeresztes és médiaellenes szórólapokat előző hétvégén Ariana Grande koncerthelyszínének közelében. A drónt irányító tettes kiléte egyelőre ismeretlen.

Miközben a rajongók sorban álltak a Golden 1 Center előtt előző héten pénteken, hogy bejussanak Ariana Grande koncertjére, arra lettek figyelmesek, hogy az égből egy drón a tiltott jelképpel ellátott, sajtóellenes feliratokat tartalmazó lapokat szórt szét a levegőben.

A sajtót ellenségnek nevező szórólapokból, amelyek azt állították, hogy prostituáltak és bűnözők épültek be a médiába és az amerikai kormányba, jutott a Sacramentói Egyetem területére is. A nemzetiszocialista jelképeket tartalmazó nyomtatványokat az ismeretlen tettes éppen akkor szórta szét, amikor az egyetemen rendezvény volt.

Az eset után az egyetem rektora, Robert S. Nelsen a történteket a gyűlöletbeszéd terjesztésének és propagandának nevezte.

A BuzzFeed szerint egy 57 éves sacramentói férfi ízléstelen magánakciójáról lehet szó.

(via NME)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!