szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon kínos műszaki baki miatt 25 percre elnémult a koncertje elején az Omega a pénteki Aréna-bulin. Kártérítési pert fontolgatnak.

A zenekar az első dal (Babylon) közben értesült arról, hogy csak a színpadi monitorjaik szólnak, a közönség felé irányított tornyokból egyetlen hang sem jött ki. Tíz kényelmetlen perc következett, miközben sokan füttyel jelezték, valami nincs rendben – emlékeztet a Blikk.

„Hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk – enyhítette a feszültséget Kóbor, amikor hangját már lehetett hallani, de látványos műsoruk kényszerszünettel folytatódott. Ekkor viszont a dobos szinkronjelével volt baj.

Újabb tízperces várakozás után tudták folytatni, illetve elkezdeni a teltházas koncertet, amely végül is remekül sikerült, de a legendás zenekar tagjai elismerték, nehéz perceket éltek át.

Kóbor János azt mondta: „Pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt, megnyugtatni sem tudtam a közönséget, mert nem hallatszottam. Fatális gikszer volt, de megoldottuk, mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső.”

Molnár György tehetetlen dühöt érzett, Debreczeni Ferencnek arra sem volt ideje, hogy dühös legyen, mert a koncert végéig alig hallotta, a többiek mit játszanak, Benkő László pedig nagyon el volt keseredve, mert – mint mondta – a közönség nem ezt érdemelte.

Azóta kiderült, mi okozta a kellemetlen perceket.

„A keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. A technikusok sietve üzemelték be a tartalék keverőt, de a szinkronjeleket csak részlegesen tudták beállítani” – magyarázta Trunkos András, az Omega menedzsere. Hozzátette, ha ezt a vizsgálat is igazolja, kártérítési pert indítanak hitelrontás vádjával.

Így kezdte a koncertet másodszor a zenekar:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből