szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alternatív gitárzenét játszó zenekar a Haza akarok menni című új albumát mutatja most be a hvg.hu kultúra rovatában.

A 2016-ban alakult budapesti zenekar – melynek zenéje leginkább "magyar és tengerentúli alternatív gitárzenékből táplálkozik", és amelynek a világát a legtöbben a Kispálhoz, a Hiperkarmához vagy a 30Y-hoz hasonlítják – szegedi Miracle Sound Stúdióban, 2019 novemberében vette fel új lemezét.

A 11 dalt tartalmazó anyag munkálataiba – ez az előző mondat alapján talán nem is meglepő – "segítő fülként" Beck László, azaz Zaza, a 30Y dobosa is belefolyt.

„Az utóbbi egy-két év történéseit, gondolatait és érzéseit sűrítettük a tizenegy dalba. A számok most sokkal inkább rólunk, a saját belső világunkról szólnak. Azt gondoljuk, hogy az előző lemezünkhöz képest kiforrottabb, érettebb anyag született, amin keresztül bemutatjuk, hogyan látjuk a minket körülvevő világot, és hogyan létezünk benne mi. Úgy érezzük, hogy a Haza akarok menni lett a legőszintébb és legmeztelenebb dolog, ami eddig valaha kikerült a kezeink közül” – mesél az új lemezről a Madrapur.

„A Haza akarok menni egy szimbolikus jelentés – teszik hozzá, – kiszakadás a ködös jelenből, és visszavágyódás a felhőtlen és korlátok nélküli fiatalkorba, amit az idő távlatából most még csodálatosabbnak látunk. Mind a négyen vidékiek vagyunk, ezért a lemezcím számunkra szó szerint is értelmezhető. A budapesti létezésből gyakran menekültünk haza abba a közegbe, ahol felnőttünk, de sajnos ez mostanában már nagyon ritkán fordul elő. Idővel budapestivé váltunk.”

És akkor itt az új Madrapur-nagylemeze, amit első alkalommal itt (vagy ide kattintva) hallgathatnak meg:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért