szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglehetősen aktuális új számhoz készített videót a rutinos hazai punkrock-zenekar.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„A koronavírus-vészhelyzet kapcsán a közösségi médiában és a bulvársajtóban terjedő összeesküvés-elméletek és pánikkeltő kamuhírek miatt már-már egy apokaliptikus thrillerben érezhetjük magunkat. Ezt a tragikomikus világvége-hangulatot próbáltuk az abszurditásig kimaxolni a Vírus, Klíma, Meteor, Zombik című új számunk videójában, preventív jelleggel”, meséli Sarkadi Balázs, a Bankrupt frontembere, „Az üzenet röviden: ne ess pánikba, és ne terjeszd se a vírust, se a hülyeséget. A kézmosás segít, a Grabovoj-számsor nem”

A klip zenekaros részeinek felvételeit nagyrészt home office-ból intézte az együttes, egyedül a kézfogási alternatívák (Wuhan Shake) demonstrálásához volt szükség két főre, de ezt is maszkban végezték a zenekar tagjai.

„A számot Tövisházi Ambrussal vettük fel, ahogy a legutóbbi, Gréta Tünde című közéleti slágert is, és a magyar mellett ezt is kihoztuk angol változatban is, Virus, Climate, Meteor, Zombies címmel”, teszi hozzá Sarkadi.

És akkor íme, a videók.

Vírus, Klíma, Meteor, Zombik

Virus, Climate, Meteor, Zombies

A szám mindkét változata online single-ként hamarosan megjelenik Spotify-on és a többi szolgáltatónál.

A zenekar legközelebb áprilisban jelentkezik a Nemazértnem című szám klipjével és érkezik a Trollok öltönyben című régóta esedékes nagylemez is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy felmérés szerint a szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását

Egy felmérés szerint a szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban