szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírt a családja jelentette be.

Kilencvennégy éves korában elhunyt Michel Piccoli francia színész és rendező - írja a Hollywood Reporter.

Piccoli az 1950-es évektől kezdve játszott rendszeresen filmekben, szerepelt többek között A megvetés, a Topáz, az Atlantic City, A nagy zabálás, a Dillinger halott, A szuka című filmekben, legfontosabb szerepei Luis Buñuel alkotásaiban voltak: A nap szépe, A burzsoázia diszkrét bája és A szabadság fantomja című filmekben.
Michel Piccoli 1979-ben elnyerte a cannes-i nemzetközi filmfesztivál legjobb színészének járó díját.

Piccoli az 1950-es évektől kezdve játszott rendszeresen filmekben, szerepelt többek között A megvetés, a Topáz, az Atlantic City, A nagy zabálás, a Dillinger halott, A szuka című filmekben.

Legfontosabb szerepei Luis Buñuel alkotásaiban, A nap szépe, A burzsoázia diszkrét bája és A szabadság fantomja című filmekben voltak.

Michel Piccoli 1979-ben elnyerte a cannes-i nemzetközi filmfesztivál legjobb színészének járó díját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!