szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pete Best kiválása után lett világhírű a Beatles, így annak gyümölcsét már Ringo aratta le. Miközben társai hihetetlenül meggazdagodtak, ő egy pékségben dolgozott.

A Beatles legendás dobosa, Ringo Starr a napokban ünnepelte születésnapját, mint írtuk hatalmas online koncert-show-t is szervezett. A rajongók mellett számos híresség is felköszöntötte, ezek közül a legkülönlegesebb jókívánság Pete Besttől érkezett:

Best 1960-62 között volt a Beatles dobosa, amikor még a zenekar leginkább csak a Hamburgban és Liverpoolban volt ismert. 1962 júniusában vette fel a zenekar első Parlophone-felvételeit az Abbey Road Studiosban, ahol George Martin volt az EMI producere. Nem volt elégedett a dobossal, ezért a zenekar akkori menedzsere Brian Epstein hivatalosan közölte Besttel a Beatles-tagságának megszűntét.

Az új dobos Ringo Starr lett, és néhány hónap múlva kitört a beatlemánia, a zenekar pedig poptörténelmet írt, tagjai meggazdagodtak.

Best ezek után próbálkozott még a zenéléssel, de sikertelenül. Teljesen összetört, az öngyilkosság gondolatával foglalkozott, amitől anyja és testvére tartotta csak vissza. Sokáig egy pékségben dolgozott heti 8 font fizetésért, majd tanulmányainak köszönhetően sikerült köztisztviselőként elhelyezkednie a Garston Jobcentre-ben Liverpoolban. Közben megnősült és két lánya született.

A Beatlesről évtizedekig nem volt hajlandó nyilatkozni.

20 évnyi hallgatás után 1988-ban újra a közönség elé lépett. Rendszeresen turnézik a világban a Pete Best Banddel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész

Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

40 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, nincs újabb áldozat

40 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, nincs újabb áldozat